0

Vintage antik klänning, spetsjacka, skärp brunt 1920-tal

950 kr

Produkten är tyvärr slut :(

Artikelnummer: K1048

Vintage antik klänning, spetsjacka och två skärp brunt 1920-tal. Står det Ternqvists eller Törnqvists, Kungsgatan 62 Stockholm. Ett mycket gammalt plagg och spetsjackan är skör. Vi har tvättat för hand, värmebehandlat. Sedan har vi lagat de allra största hålen genom att väva med tråd. Men häng inte jackan på galge för det klarar den inte. Om plagget går att bära och använda - ja det tycker vi men visst kommer spetsen att spricka upp mer om du dansar för vilt. Underst en brun rak klännig i crepe med nederdelen i silkessammet. Denna klänning har blivit kortad i livet så den går att släppa ner ca 4 cm till. Klänningen har ett sammetsskärp med rosett. Spetsjackan bärs utanpå, den har vackra knappar och ett eget skärp med strass. Fina sammetsklädda knappar på armen. Ett riktigt vackert och riktigt gammalt plagg - men såklart ömtåligt. 

Plagget är nog tänkt att bäras av en smal flicka utan sätskilt mycket figur - jämför med skyltdockan. 

 

Årtal: 20-tal, Dam. Betyg 2 Storlek ca XS-S. Mått i cm - byst: 98, midja: 90, höft: 102, stuss: 106, längd: 117 (Art.nr. K1048)

Ljusa skyltdockan har måtten - byst 79 cm, midja 62 cm, höft 82 cm, stuss 88 cm - hon är lång.

Betyg
5 - Utsökt - i oanvänt eller nästan oanvänt skick helt utan fel.
4 - Fint - i fint använt skick för sin ålder och utan några anmärkningsvärda fel. 
3 - Bra - i bra använt skick för sin ålder men smärre fel förekommer.
2 - Sämre - i väl använt skick, fel finns. Lagningar kan behövas.
1 - Dåligt - i dåligt skick med flera fel men kanske den händige kan ha nytta av plagget/varan?
Fel kan vara ett eller flera av t.ex. - noppor, tråddragningar, mindre hål eller lagade hål, lösa sömmar, fläckar, svett-ringar, slitage.