0

Vintage damhatt grå chiffong med prickar och beige sammetsrosett

120 kr

Produkten är tyvärr slut :(

Artikelnummer: 1033943826

Vintage damhatt grå chiffong med prickar och beige sammetsrosett. En midre hatt som påminner om en uniformsmössa - kanske kan vi därför gissa på 4050-tal? Hatten är gjord av nät - ovanpå det rynkad chiffong - grå med ljusa prickar.  Runt hatten ett beige band som kant och en sammetsrosett beige-vit på ena sidan. 

Huvudet på bilden har stl 54 som bredast alltså ett ganska litet huvud, har hon peruken på sig på bilderna blir omkretsen 57 cm.

Det är en gammal och använd hatt som också legat nerpackad länge men fullt användbar. Vi har fäst kanten lite och försökt piffa upp rosetten. 

Retro hattar är svåra att fota - hur ska de tiltas och formas? Även ålder är svårt att gissa på hattar, det beror ju på om de bars av en ung moderiktig kvinna eller av en äldre dam som bar sin hatt i tio år... men troligen 50-tal, 60-tal eller 70-tal för hattarna vi säljer. Några t.o.m 40-tal. 

En del hattar kostar mer i frakt för att vi inte vill skrynkla ihop dem allt för rmycket när vi skickar, meddela om du accepterar billigare frakt mot att vi trycker ihop hatten.