0

Vintage damhatt ljusblå nylon med band och massor av blomdekorationer

220 kr

Produkten är tyvärr slut :(

Artikelnummer: 1033943859

Vintage damhatt ljusblå nylon med band och massor av blomdekorationer. En sommarhatt av tunnare vävd nylontråd (?). Själva hatten är ljust turkosblå. Rund hatt med platt kulle och bredare brätte framtill. Massvis av blommor, dessutom sammetsband och rosetter i gult och orange. Blomsterhattarnas hatt! 

Huvudet på bilden har stl 54 som bredast alltså ett ganska litet huvud, har hon peruken på sig på bilderna blir omkretsen 57 cm.

Blommorna sloknar en aning men vi har försökt att piffa upp och rätta till dem så gott det går. Hatten hade fläckar uppepå som inte gick bort - så vi sydde dit lite blommor till. Nu är hatten extra allt! Men om du letar noga så finsn det fläckar under och mellan blommorna. Det är en gammal och använd hatt som också legat nerpackad länge.

Retro hattar är svåra att fota - hur ska de tiltas och formas? Även ålder är svårt att gissa på hattar, det beror ju på om de bars av en ung moderiktig kvinna eller av en äldre dam som bar sin hatt i tio år... men troligen 50-tal, 60-tal eller 70-tal för hattarna vi säljer. Några t.o.m 40-tal. 

En del hattar kostar mer i frakt för att vi inte vill skrynkla ihop dem allt för rmycket när vi skickar, meddela om du accepterar billigare frakt mot att vi trycker ihop hatten.